Inne- & utemiljön

Inne- & utemiljön

Utemiljön

Mångkulturella Montessori Förskola Victoria ligger i stadsdelen Angered, alldeles i närheten av Gårdsten Centrum. Området har en mycket fin natur med många roliga lekplatser och stora grönområden för barnen att vistas i.
Detta tar vi vara på då det berikar vår utevistelse med barnen. Vi har en inhängd gård med lekplats som vi utnyttjar varje dag i alla väder! Men vi tar även vara på de fina lekplatserna i området och promenader ner till den stora dalen där barnen får stort utrymme till att leka, springa, hoppa och klättra!
Ute i naturen passar vi på att plocka naturmaterial in till förskolans ateljé och samtidigt prata med barnen om vilka djur som bor ute i naturen samt vad de äter och hur de låter. Det är lärorika samtal!

Förskolans avdelningar har ljusa och fräscha lokaler med nya och anpassade möbler för de stora och små barnen. På förskolan har vi utformat en genomtänkt pedagogisk miljö där material och leksaker finns tillgängligt på barnens nivå för att de så mycket som möjligt ska kunna klara sig själva i vardagliga situationer och göra egna val av aktiviteter. Miljön utformas med värme och omsorg för att berika varje barns lärande utifrån ålder, behov och intresse.I våra ateljéer är alla barn konstnärer! Barnen får möjlighet att arbeta med sin kreativitet och fantasi för att utvecklas och skapa det de vill.
De fina skapande aktiviteter som barnen gör pryder förskolans väggar i alla sina färger och former! Vi har en populär bilhörna med många bilar i olika storlekar och former samt en bygghörna där barnen får möjlighet till konstruktionslek med material som lego, träklossar, ”plusplus” och tågbana.  Förskolans lärorika och mysiga sagohörna erbjuder barnen många sagor på svenska men även på andra språk. Pussel och spelhörnan håller barnen aktiva samtidigt som de tränar koncentration, minne, motorik och språkutveckling. Kom gärna in och se hur vi har det!