Vad är Montessori?

Montessoripedagogik är en pedagogik som har sin grund i Maria Montessoris observationer av barn. Den bygger på en övertygelse att barnet strävar efter att utveckla sig själv och att denna utveckling följer olika sensitiva perioder. Inlärning ska därför följa dessa olika utvecklingsstadier, vilket inom den pedagogiska riktning anses ske om barnen får arbeta så fritt som möjligt. Pedagogens roll inom Montessori är att observera eleverna och ge dem handledning. Maria Montessori startade sin första skola 1907.

Maria Montessori

I ett Montessoriklassrum ska det finnas flera olika inlärningsmedel för barnen, olika leksaker som ska utveckla deras sinnen. Men det ska bara finnas en av varje, så barnen får dela och turas om att leka med alla leksaker, och ska på så sätt lära sig respekt och att dela med sig. Klassrummet ska även i sig självt vara inbjudande, med färger och mönster och annat tilltalande, eftersom det underlättar lärande och gör det mer intressant och roligare.

Har barnen roligt när de lär sig så kommer de vilja lära sig mer. Lärare ska inte ha en framträdande roll i klassrummet. Blir det problem ska läraren finnas där för att ge råd och hjälp, om barnen behöver ledning så ska läraren finnas till hands, men endast för att ge barnet skäl att lära sig. Läraren ska endast uppmuntra inlärningen, och hjälpa barnet att lära sig självt, inte ta kontroll över barnet och beordra eller ställa krav.

Ansökan

Här kan du ladda ner ansökan
att fylla i och skicka till:

Mångkulturella Finska Folkhögskolan
Att: Förskola
Salviagatan 54
424 40 Angered

Här kan du ladda ner broschyren

forstabild.jpg

LEDIGA PLATSER I FÖRSKOLA VICTORIA

Kontakta oss

Mångkulturella Montissori förskola Victoria i Gårdsten

Besöksadress:
Barn 1—3 år
Salviagatan 38-40
Gårdsten
Telefon: 0722 - 53 04 67


Besöksadress:
Barn 3-5 år
Muskotgatan 31
Gårdsten
Telefon: 0722 — 53 44 67

Postadress:
Mångkulturella Finska Folkhögskolan
Att: Förskola
Salviagatan 54
424 40 Angered

Kontaktperson:
Rana Albayatti
Telefon 0722 - 53 04 67
E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.